Трите вида инсулини, които се намират най-трудно се задържат в

...
 
Трите вида инсулини, които се намират най-трудно се задържат в
Коментари Харесай

Трите вида инсулини, които се намират най-трудно се задържат в складовете на фирмата вносител

 

Трите типа инсулини, които се намират най-трудно се задържат в складовете на компанията вносител. Това демонстрира разбор на Българската асоциация за развиване на паралелната търговия с медикаменти, изработен въз основата на информация от Агенцията по медикаментите за интервала от ноември предходната година до януари тази година.

Трите типа инсулини, които се намират най-трудно се задържат в складовете на компанията вносител

„ Де факто от тези, представени от Изпълнителната организация по медикаментите в неделя вечер над 64 000 опаковки от трите проблематични инсулина, се оказва, че близо 62 000 от тях се намират в склада на производителя. 3044 са опаковките, които са разпределени в четирите огромни търговци на едро с медикаменти. Тезата, която застъпихме в медиите, че количества не се задържат при търговците на едро, изключително с обвиняването, че ги чакат да падне заповедта, с цел да бъдат изнесени, е потвърдено погрешно от справката, която получихме от ИАЛ по ЗДОИ “, изясни Боряна Маринкова, ръководител на Българската асоциация за развиване на паралелната търговия с медикаменти.

Очаква се от здравното министерство ще дадат информация за обстановката с дефицита на инсулин и ограниченията, които могат да се подхващат.

Забраната за експорт на инсулинови медикаменти изтича на 29 февруари.

Източник: БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Здраве.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР